loading...

Գիտնականները հայտարարել են, որ վարսակի եփուկը նախաճաշի համար լավագույն մթերքը չէ: Ըստ դիետոլոգների` դրա մեջ առկա է ֆիտիկաթթու, որը դանդաղեցնում է մարմնի արթնացման գործընթացը: Բացի այդ, դա կարող է հանգեցնել նաև աղիքներում կալցիումի ներծծման ձգձգմանը, որի պատճառով այս եփուկի երկրպագուներին սպասում են ոսկորների և հոդերի հետ կապված խնդիրներ:

Գիտանկանները կոչ են անում վարսակի եփուկի փոխարեն նախաճաշին ուտել ձու կամ հավի միս:

Բացի այդ բժիշկները նաև խորհուրդ չեն տալիս ամբողջությամբ հրաժարվել վարսակի եփուկից: Ըստ վերջիններիս` արագացնելով սննդային մանրաթելերի վերամշակումը, որը պարունակում է վարսակի և այլ տեսակի շիլան, ավելի լավ է այն օգտագործել ցերեկը:

Աղբյուր

loading...

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here